resan del 2

Första bilden efter att vi korsat gränsen till kambodja. Dessa bussar levde vi i de följande 8 dagarna.
Första stoppet i Kambodja blev Sihanoukville och detta hotell. Vi kom hit sent på kvällen, så denna bild är tagen nästa dag.
Efter poolen åkte vi som inte ville bada längre ( jag mamma och robin) till en jättestor marknad.
Efter marknaden hamnde vi på stranden och vid en strandbar som hade pyttipanna. Snopna blev vi när ägaren frågade på svenska om vi ville sitta nere vid stranden.
Här badade vi, köpte armband och åt frukt.
 
 Nytt ställe. Här har vi landat i Phnom penh. Kambodjas huvudstad. Vi fotade inte så värst mycket här, men det var väldigt fint. Pool, jacuzzi, gym och välkomstdrinkar? alla blev så sjukt förvånade när två män kom med brickor fulla med drinkar och sa welcome to Phom Penh. Jag kände mig som en filmstjärna. 
Första dagen började vi på Choeung Ek Killing fields. Det var hit pol pot skickade människor för att döda dem. Ni vet Pol pot va? Det var riktig hemskt. Intressant men så fruktansvärt.
Nästa stopp blev fängelset där människor torterades innan de skickades för att dödas på killing fileds. Vill inte gå in på detaljer, detta var riktigt jobbigt att se.
Okej mat och senare ut på vägarna igen. Både Kambodja och Thailand har sånt där smart trafikljus som räknar ner, väldigt praktiskt måste jag säga!Och sen mopparna... dom finns ÖVERALLT.
Nästa stopp blev detta palats.
Vi gick även ut i Phnom Penh. Drack bland annat öl på en balkongbar. 
Vi begav oss senare vidare till vår sista stad i Kambodja. Siem reap. Hit tog vi oss med en 6 timmars båtfärd.Man kunde sitta på taket, eller längst fram eller stå på sidan elelr ja göra som jag och nästan sova hela jävla resan INNE.
 
Vi gick på ett fint hotell för att äta middag och hittade dessa störtsköna stolar som vi var tvunga att fota oss med. Fattades bara en cigarr hos Robin. 
Nästa dag åkte vi genom en "fiskby" med två olika båtar, det var väldigt häftigt.
Lite mat och hängmatta på det och senare vidare in till Angkor Thom. Området där alla tempel befinner sig.
Först stannade vi för att köpa en väldigt snygg tavla som numera pryder väggen hemma.
Första templet blev Ta Prohm eller djungeltemplet som det också kallas. Har ni sett Lara croft? Då har ni sett bilder från detta tempel och även några andra. Men trädet jag mamma och erika står framför kallas för "tomb Raider" trädet. Ja, för turisterna alltså. 
Vis slutet av dagen klättrade vi oss längst upp på ett annat tempel  såg solnedgången tillsammans med massa andra turister. Fint.
Nästa dag klev vi upp 5 för att se på soluppgången vid Ankor wat. Väldigt coolt, men nästan ännu coolare hur mycket folk det var där. Trött var jag iallafall, hej ringar under ögonen. Vi åkte tillbaka till hotellet för att äta frukost och sedan började "besöka så många tempel som möjligt" dagen. 
Middagsnap a la Tove och Emma.
Har hur mycket bilder som helst. Men dessa är några. Grejen med våra byxor är att man måste ju täcka benen när vi besöker templen och dessa byxor är så otrligt sköna men även svala och luftiga. För varmt var det. Vi slutade dagen med ta en elefant upp på ett berg för att se på solnedgången.
 
Dagen där på beökte vi ännu ett tempel men även:
En krokodil farm!
 
Japp detta var Kambodja. Efter denna dag åkte vi över till thailand igen. Det första vi gjorde över gränser? SEVEN ELEVEN.
En sista del 3 kommer också snart! 

Kommentarer

Design by: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0